Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Elbasan tarafından ülkemiz koşullarında ve kendi öz kaynaklarımız ile geliştirilen SAFE Erken Müdahale Yaklaşımı alanında prestijli bir dergi olan “Brain and Behaviour” dergisinde yayınlandıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumunca marka tescil sürecini tamamlamıştı.
SAFE Erken Müdahale Yaklaşımının bir parçası olarak yararlanılan ortezler kapsamında SAFE DAFO (Dinamik Ayak-Ayakbileği Ortezi) da 10.09.2024 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi almıştır.
SAFE Erken Müdahale Yaklaşımı aile merkezli olup, zenginleştirilmiş çevrede aktivite temelli motor öğrenmeye ve duyusal stratejilere odaklanan bir müdahaledir. Müdahalenin teorik ve klinik uygulama çerçevesi Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Gelişimsel Fizyoterapi ve Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesinde geliştirildi.
Özellikle 0-18 ay arası atipik gelişim özelliği gösteren ve/veya tanılanmış bebek ve çocukların psikomotor gelişimlerini desteklemek amacıyla geliştirilen SAFE DAFO, nörogelişimsel bozukluğu olan çocukların bağımsızlık seviyelerini arttırmada, hatta yürümelerine sağlamada önemli destekler sağlamaktadır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Birlik ve Motivasyonu Güçlendiren Buluşma: Fakültemizde Kahvaltı Etkinliği
Fakültemizde Dönem Sonu Buluşması: “Aile Sıcaklığında Bir Kahvaltı Programı”
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Fakülte Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi
Fakültemizde IV. Sağlıklı Yaşam İçin Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Sempozyumu Gerçekleştirildi
Fakültemizde FTR 318 Dersi Kapsamında Panel ve Poster Yarışması Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.