17. Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi (SABDEK) Genel Kurul Toplantısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent ELBASAN başkanlığında “Işık doğudan Yükselir” mottosuyla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
17. SABDEK Genel Kurul Toplantısı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Türkiye’den 60 farklı üniversitenin Dekan ve/veya vekilinin katılım gösterdiği toplantı müzik dinletisi eşliğinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çomaklı, SABDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un açılış konuşmaları ile başladı. Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut konuşmasında; SABDEK’e ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, toplantıdan çıkan sonuçların Yükseköğretim Kurulu’na sunulmasının sağlıklı olacağını düşündüğünü ifade etti. SABDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Elbasan açılış konuşmasında; SABDEK kurulduğundan beri gerçekleştirdikleri çalışmalardan söz ederek önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilmesi hedeflenen çalışmaları açıkladı, toplantıda alınan karaların da Yükseköğretim Kurulu’na sunulacağını ifade etti. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çomaklı, ev sahipliklerinde 17.’si gerçekleştirilen SABDEK Genel Kurul Toplantısı’na ilişkin olarak, toplantı boyunca elde edilecek sonuçlar, tartışmalar ve oluşturulan çıktıların sağlık sistemine her zaman olduğu gibi bugün de katkı sağlayacağına inandığını, iki gün sürecek çalışmalarda da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak sıcak ortamı olan bir misafirperverlik sunmaya gayret edeceklerini, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
17. SABDEK toplantısında; mezuniyet sonrasında doğrudan meslek icra yetkisi veren sağlık, sağlıkla ilgili programlarda asgari başarı puanı şartı uygulamasının getirilmesi konusunda Prof. Dr. Bülent Elbasan, sağlık ve sağlıkla ilgili programlarda eğitim ve öğretime başlanması ve sürdürülmesi için asgari koşullar genel ilkelerinin yeniden belirlenmesi konusunda Prof. Dr. Özlem Ülger sunum yaptı. Ayrıca; klinik araştırmalar etik kurul başvurusuna ilişkin yaşanan sorunların çözümüne yönelik stratejilerin geliştirilmesi, sağlık bilimleri temel alanı doçentlik başvuru şartları arasında yer alan çok disiplinli sağlık bilimleri alanının yeniden tanımlanması, uluslararası ve yabancı uyruklu öğrenciler ve bölüm kontenjanlarının tespitinde derslik, laboratuvar ve öğretim elemanı kapasitesinin belirlenmesi, Mezuniyet sonrası yeterlilik sınav standartları gibi önemli konulara yer verilerek çalıştaylar düzenlendi ve sonuç raporları sunuldu.
Toplantının 2. gününde Doç. Dr. Salih Bardakçı Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının felsefesi ile ilgili bir sunum yaptı. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakülteleri içerisindeki bölümlerin akreditasyonu için çalışan Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tematik raporunu Dernek Başkanı Prof. Dr. Arzu Yükselen sundu.
SABDEK üyelerini oluşturan dekanların katılımı ile toplantının ikinci gününde gerçekleştirilen Genel Kurul’da, SABDEK Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent Elbasan tarafından SABDEK tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen önemli çalışmaların kısa bir özeti aktarıldı, genel sorunlar tartışıldı, öneriler alındı ve 18. SABDEK toplantısının 2025 yılında Mayıs ayı içerisinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına oylanarak karar verildi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.