Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan Tarafından Geliştirilen SAFE Erken Müdahale Yaklaşımı Marka Tescil Sürecini Tamamladı
22 Nisan 2024 | 09:18

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Elbasan tarafından ülkemiz koşullarında ve kendi öz kaynaklarımız ile geliştirilen SAFE Erken Müdahale Yaklaşımı alanında prestijli bir dergi olan “Brain and Behaviour” dergisinde yayınlandıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumunca marka tescil sürecini tamamladı.

SAFE Erken Müdahale Yaklaşımının adı, bu temel prensiplerin İngilizce baş harflerinden oluşturularak, SAFE (S: Sensory Strategies, A: Activity Based Motor Training, F: Family Collaboration, E: Environmental Enrichment) olarak belirlendi.

SAFE Erken Müdahale Yaklaşımı aile merkezli olup, zenginleştirilmiş çevrede aktivite temelli motor öğrenmeye ve duyusal stratejilere odaklanan bir müdahaledir. Müdahalenin teorik ve klinik uygulama çerçevesi Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Gelişimsel Fizyoterapi ve Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesinde geliştirildi.

Özellikle 0-18 ay arası atipik gelişim özelliği gösteren bebek ve çocukların psikomotor gelişimlerini desteklemek amacıyla geliştirilen, ülkemizdeki ilk model olma özelliği taşıyan çocukluk çağında erken müdahale yöntemi ile ilgili şu ana kadar 3 adet doktora tezi tamamlandı. Üniversitemizde, takibe yönelik akademik ve klinik çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

-1-1

-1

 

background image