Satın Alma Birimi

ALT BİRİM YETKİLİSİ

: ŞERMİN ERTAŞ

Temel İş ve Sorumluluklar

1. Alınacak malzeme ya da hizmetle ilgili talep formlarını şartnameleriyle toplamak ve takibini yapmak
  2. Satın alma ihtiyacı doğrultusunda fiyat teklifi toplayıp, piyasa fiyat araştırması yapmak.
  3. Toplanan fiyat teklifleri değerlendirildikten sonra harcama yetkilisinden onay alınarak ürünlerin siparişini vermek ve gerektiğinde numune istemek.
  4. Alımı yapılan malzemeleri Muayene ve Kabul Komisyonuna teslim etmek.
  5. Fatura için istenen evrakları ilgili firmadan temin etmek.
  6. Elektrik, Su gibi sabit giderlerin takibini yaparak zamanında ödenmesini sağlamak
  7. Doğrudan Temin Faturalarını ve Sabit gider faturalarını (Elektrik, Su vb.)  MYS sistemi üzerinden ilgili evrakları  ve diğer evrakları da hazırlayıp Harcama Yetkilisi  ve Gerçekleştirme Görevlisi ve Komisyon üyelerine imzalattıktan sonra Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına bir dosya  olarak tutanakla birlikte gönderilmesini sağlamak.
  8. Bölümlerden ve ilgili birimlerden gelen talep yazılarını Fakülte bütçesindeki ilgili ödenek doğrultusunda karşılanmasını sağlamak, gerektiği durumlarda ilgili birimlere yazı yazmak
  9. Ödemelerin yapılması için ilgili bütçe kalemlerini kontrol etmek ve ihtiyaç durumunda Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına ödenek talebi yazıları yazmak.
  10. Yukarıdaki bentlerde sayılan işlemlere ve diğer mali işlemlere ilişkin kayıtları usulüne uygun, saydam ve erişilebilir şekilde tutmak, mali rapor ve tabloları her türlü müdahaleden bağımsız olarak düzenlemek.
  11. Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde amir tarafından verilen diğer görevler.
  12. Yukarıda belirtilen görevlerin yerine getirilmesinde Fakülte Sekreterine karşı sorumludur.