Dünya Ostomililer Günü “İyi bakımla her ortamda”
21 Ekim 2019 | 16:37

Yara Ostomi İnkontinans Hemşireleri Derneği ile birlikte üniversitemizin Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün iş birliğiyle, 15 Ekim 2019 tarihinde, sağlık profesyonelleri ve ostomili bireylerin katılımı ile “Dünya Ostomililer Günü Etkinliği” düzenlenmiştir.

Dünyada her yıl ekim ayında bir gün “Ostomi Farkındalık Günü” olarak kutlanmaktadır. Yara Ostomi İnkontinans Hemşireleri Derneği (YOİHD) 2008 yılından bu yana “Ostomililer Günü Etkinlikleri” düzenlenmektedir. Bu yılki etkinlik YOİHD ile birlikte üniversitemizin Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliğiyle, 15 Ekim 2019 tarihinde, The Ankara Hotel’de sağlık profesyonelleri ve ostomili bireylerden oluşan yaklaşık 150 katılımcı ile gerçekleşmiştir. Stomalı Yaşama Fiziksel ve Psiko-sosyal Uyumu Kolaylaştırma oturumları, deneyim paylaşımı ve sosyal etkinliklerden oluşan bir program düzenlenmiştir.

Bu etkinlik ile birlikte stomalı kişilerin yalnız olmadıkları, stomalı kişinin ve ailesinin stomayla yaşamda karşılaşabilecekleri güçlüklerde destek olunacağı vurgulanmış, toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.

background image